Teletext är ett helt nytt sätt att använda telefonen. Med teletext får användare som, på grund av nedsatt hörsel, har svårt att höra allt som sägs ett stöd eftersom motpartens del av samtalet textas i en display. Teletext är mycket lätt och använda och kan anpassas efter en mängd olika behov och situationer.

Om du gillar att använda undertext när du tittar på tv och film kommer du att uppskatta teletext. Allt det motparten säger i samtalet kommer upp som text i rutan. Du behöver inte missa något eller undra om du uppfattade det det som sades på rätt sätt.

Att använda teletext är lika enkelt som att använda en vanlig telefon. Du slår nummret till den du ska ringa och talar. Vid inkommande samtal är det bara att svara. Så fort din motpart i samtalet säger något så kommer det upp i rutan som text.

Att ringa till eller från en teletext-telefon är precis som att ringa till och från en vanlig telefon. Man behöver alltså inte ringa via någon förmedlingstjänst så motparten märker faktiskt inte att du får dennes tal textat.

Kontakta oss om du är nyfiken på hur det fungerar så berättar vi mer!

 

 

                  Teletext är ett projekt som erhållit stöd från Post och telestyrelsen.

Något för dig?

Kan du uppleva att det ibland är svårt att höra vad motparten i ett telefonsamtal säger? Använder du undertext när du tittar på tv och film? Då är teletext något för dig!

Om du är nyfiken på om teletext är något för dig så kan du pröva teletext helt gratis. Kontakta oss så ger vi dig möjlighet att testa teletext anpassat till dina förutsättningar.

Teletext är utvecklad med målet att var mycket lätt att använda. Inget krångel! Du ringer som du alltid har gjort men nu med textstöd.

Fredrik Forsberg 073-8100105 Markus Ström 070-4973971 info@teletext.se